szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A Ride the Ducks elnevezésű cég egy hete közölte, hogy a márciusban kezdődő szezonban újra vízre szeretne szállni a Delaware folyón.

Korábban Philadelphia másik folyóján a Schuylkill-en akartak hajózni, de ezt a város vezetése elutasította. A forgalmasabb Delaware folyóra benyújtott pályázatuk szerint, a korábbitól eltérő útvonalon - a nagy kereskedőhajókat elkerülve -, 20 perc helyett már csak 15 percig közlekednének a vízibuszok. A cég a biztonság fokozása érdekében egy hajót tartana készenlétben arra az esetre, ha bármi történne a kétéltű járművekkel. Terveiket állítólag jóváhagyta a philadelphiai parti őrség, már csak a város irányítóinak engedélyére várnak.

A balesetben életüket vesztett fiatalok családjainak amerikai ügyvédje szerint a terv rossz. Robert Mongeluzzi szerint a készenléti hajók működtetése olyan, mintha a rozoga és balesetveszélyes buszokat helyeznének forgalomba, és velük együtt a biztonság kedvéért egy üres buszt is elindítanának

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (NTSB) még vizsgálja a magyar cserediákok halálát okozó, tavaly júliusi balesetet. A tragédiáért, amelyben a vízibusz kigyulladt és egy uszállyal ütközött, a Ride the Ducks nem tartja felelősnek magát. Az elhunytak családjának jogi képviselője szerint azonban a "kacsahajók" teteje veszélyes az utasok számára, ha a jármű süllyedni kezd.

Hiába viselnek ugyanis mentőmellényt, a tető miatt nem tudnak időben kiugrani és csapdába kerülnek, vélte Robert Mongeluzzi. A kétéltűeket működtető cég szerint azonban épp a tető volt az, amely megmentette annak a 35 embernek az életét, akik túlélték a balesetet. Az NTSB vizsgálata várhatóan a nyáron zárul le. Ennek fényében változtatásokat rendelhetnek el a vízibuszokon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát

Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát