szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A tüntetések egyik legfontosabb követelése az volt, hogy Rachid Ghannouchi pártját legalizálják, és elindulhasson a parlamenti választásokon, amelyet valószínűleg még idén megtartanak. az átmeneti kormány engedett.

A tunéziai átmeneti kormány legalizálta a korábban betiltott mérsékelt iszlamista pártot, az an-Nahdát. A vezetés így próbálja elejét venni a további tüntetéseknek, amelyek azóta is folyamatosan zajlanak, hogy Ben Ali államfő távozott a hatalomból. A kormány "erejét" jelzi, hogy már nyolc miniszter adta be a lemondását, köztük olyan is, amely ellenzékiként került a vezetésbe - írja a Kitekintő.

A tüntetések egyik legfontosabb követelése az volt, hogy Rachid Ghannouchi pártját legalizálják, és elindulhasson a parlamenti választásokon, amelyet valószínűleg még idén megtartanak. A demonstrálók másik követelése a kormány távozására vonatkozik, amely részben már el is kezdődött: a miniszterelnök, Mohammed Ghannouchi vasárnap lemondott hivataláról.

Az Amnesty International közben arra figyelmeztette a kormányt, hogy a korábbi, Ben Ali-ellenes demonstrációk során akár 200-an is életüket veszthették, így mindenképpen vizsgálatokra van szükség. Ben Ali 30 évnyi elnöki uralom után január 14-én távozott a hatalomból. A Szaúd-Arábiába menekült diktátor elűzése volt a kiindulópontja a Közel-Keleten végigvonuló forradalmi hullámnak, amelynek eredményeként már Hoszni Mubarak egyiptomi államfő is távozni kényszerült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz

A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése