szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Halal – azaz az iszlám előírásoknak megfelelő - minősítést kap – rövidesen egy bivalytejből készített mozzarella sajt Olaszországban.

Abdalláh Massimo Cozzolino imám, a nápolyi mecset és a Zaid Ibn Tabit Iszlám Kulturális Társaság vezetője valamint Antonio Lucisano, az ellenőrzött eredetű, bivalytejből készült mozzarella védelmével foglalkozó konszern igazgatója a dél-olaszországi Caserta tartományra bízta az első halal minősítés létrehozását, amely révén a vallásukat gyakorló muzulmánok is fogyaszthatják ezt a mozzarellát – közölték csütörtökön a tipikusan olasz élelmiszer védelmével foglalkozó hatóságok.
A halal termékek piaca folyamatosan nő világszerte, így Olaszországban is, ahol évről évre gyarapszik a muzulmán közösség létszáma.
A halal és a hagyományos mozzarella közötti különbségek nem magában a termékben, hanem az előállításának módjában vannak, így például abban, hogy alkoholmentes szereket használnak az edények tisztítására – közölte a konszern.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!