szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Halal – azaz az iszlám előírásoknak megfelelő - minősítést kap – rövidesen egy bivalytejből készített mozzarella sajt Olaszországban.

Abdalláh Massimo Cozzolino imám, a nápolyi mecset és a Zaid Ibn Tabit Iszlám Kulturális Társaság vezetője valamint Antonio Lucisano, az ellenőrzött eredetű, bivalytejből készült mozzarella védelmével foglalkozó konszern igazgatója a dél-olaszországi Caserta tartományra bízta az első halal minősítés létrehozását, amely révén a vallásukat gyakorló muzulmánok is fogyaszthatják ezt a mozzarellát – közölték csütörtökön a tipikusan olasz élelmiszer védelmével foglalkozó hatóságok.
A halal termékek piaca folyamatosan nő világszerte, így Olaszországban is, ahol évről évre gyarapszik a muzulmán közösség létszáma.
A halal és a hagyományos mozzarella közötti különbségek nem magában a termékben, hanem az előállításának módjában vannak, így például abban, hogy alkoholmentes szereket használnak az edények tisztítására – közölte a konszern.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész

Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Milliárdos profitot termel a fizetős magyar egészségügy

Milliárdos profitot termel a fizetős magyar egészségügy