szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét a rendőrség vetett véget egy Facebookon szervezett születésnapi bulinak Németországban, ahol az utóbbi időszakban több hasonló esetre is volt példa.

A hatóságok ezúttal Alsó-Szászországban avatkoztak közbe. A bulit egy 15 éves langeni lány szervezte születésnapja alkalmából, és mindössze hatvan embert akart meghívni, de négyszázan jelentek meg. Mint kiderült, az ünnepelt rosszul állította be szűrőit a Facebook közösségi portálon, így gyakorlatilag mindenki láthatta a meghívót - közölte a rendőrség vasárnap.

Ahogy egyre több vendég jelent meg a bulin, és az kezdett kicsúszni a szervezők kezei közül, a lány anyja értesítette a rendőrséget. A hatóság egy férfit őrizetbe vett, mert az nem akarta elhagyni a helyszínt.

A nyár folyamán Hamburgban egy fiatal lány is hasonló hibát követett el, tévedésből több ezren kaptak meghívót a Facebookon. A bulit végül lefújták, de ennek ellenére is több százan ünnepeltek a lány szüleinek kertjében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!