szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarországról postázott, kábítószeres dohánykeveréket tartalmazó csomagot foglaltak le a vámosok a kazah fővárosban, Asztanában - közölte a közép-ázsiai ország vámhivatala.

Az orosz vámosokkal közös akciót keddi moszkvai sajtójelentés szerint tavaly decemberben hajtották végre. Az oroszországi tranzittal Kazahsztánba érkezett postai küldeményt, amelyben ötven zacskónyi dohánykeverék volt, egy Asztanában élő 24 éves, orosz állampolgárságú fiatalembernek címezték. Az igazságügyi szakértői vizsgálat a küldeményben kimutatta a belekevert pszichotrop (elmeállapotot befolyásoló) vegyi anyagokat. Kazahsztánban 2011. júniusa óta törvény tiltja a fűkeverékek terjesztését és forgalomba hozatalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Elborította a műanyagszemét a Kékestetőt a hétvégén

Elborította a műanyagszemét a Kékestetőt a hétvégén