szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Emberi testrészeket tartalmazó csomagot kapott kedden két vancouveri iskola: az egyik küldeményben egy láb, a másikban egy kéz volt. A városi rendőrfőkapitány-helyettes közölte: egyelőre nem tudja megerősíteni, hogy a testrészeknek közük van-e a montreali darabolós gyilkossághoz.

A montreali ügyben azzal gyanúsítják Luka Rocco Magnotta pornósztárt, hogy meggyilkolt és feldarabolt egy kínai diákot, Lin Csünt (Lin Jun). A gyilkosságról, majd a holttest feldarabolásáról szóló 10 perces videót Magnotta feltöltötte az internetre. A 32 éves Lin testét feje és végtagjai nélkül találták meg, a tettes a hiányzó testrészek közül néhányat a kanadai miniszterelnöknek, illetve a parlament más politikusainak postázott. Magnottát az Interpol körözése alapján hétfőn egy berlini internetkávézóban elfogták, és kiadják Kanadának.

Warren Lemcke vancouveri rendőrfőkapitány-helyettes közölte, hogy a csomagok ügyében a nyomozás még folyik. Az iskolákat kiürítették és kordonnal körbezárták. "Nincs arra utaló jel, hogy bármelyik iskolában konkrétan valamelyik diáknak vagy tanárnak szánták volna a csomagokat" - mondta Lemcke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!