szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hillary Clinton régóta állítja, hogy egy kormányzati ciklus után távozik a külügyminiszteri székből, a bengázi tragédia utórezgéseinek hatására azonban most arra utalt, hogy talán még maradna kicsit - írta csütörtöki számában a The Wall Street Journal.

"Sokan beszéltek nekem a maradásról" - nyilatkozott a konzervatív gazdasági lapnak az amerikai diplomácia vezetője, de konkrétumokba nem bocsátkozott. A kérdésre, hogy a most zajló események miatt nem fog-e későbbre csúszni távozásának időpontja, Clinton azt felelte, hogy ez "valószínűtlen", de most első ízben hagyta nyitva az esetleges, rövid időre szóló maradás lehetőségét. 

A lap szerint Clinton azzal, hogy alig néhány nappal az elnökválasztás előtt a maradásra utalt, a stabilitás látszatát kívánhatta kölcsönözni Barack Obama elnöknek, aki utolsó kampánybeszédeit mondja. A nyilatkozat kedvező hatással lehet a női szavazókra is, akiknek megnyeréséért elkeseredett harc folyik a két jelölt között.

Az Egyesült Államok bengázi konzulátusa ellen elkövetett terrortámadást megelőzően a közvélemény-kutatások szerint az amerikaiaknak csaknem a 70 százaléka vélekedett kedvezően Clinton tevékenységéről. (A Gallup adatai szerint távozó first ladyként a népszerűségi mutatója csak 43 százalék volt.)

A 64 éves Hillary Clinton a várakozások szerint a 2016-os választásokon a Demokrata Párt elnökjelöltje lehet. Az amerikai külügyminiszter azonban ezt a lehetőséget kizárta. Mint a The Wall Street Journalnak nyilatkozta, a jelenlegi hivatalából való távozása után számot kíván vetni az élete hátralevő részével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria

Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria