szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség először a 24 éves Ryan Lanzát nevezte meg a connecticuti ámokfutás elkövetőjeként, csak később tisztázták, hogy a vétlen férfi öccse volt a tettes, aki mindeközben a Facebookon hadakozott az álhírt terjesztőkkel.

Ryan Lanza pénteken a New York-i Times Square-en lévő Ernst and Young irodájában dolgozott, amikor arra eszmélt, hogy a híradások szerint megölt több tucat embert egy általános iskolában - idézi fel a férfivel történteket a brit Daily Mail. A lap szerint Lanza közölte főnökével, hogy mennie kell és elhagyta a tanácsadócég irodáját, ahová harminc perc múlva érkeztek meg az őt kereső rendőrök.

A connecticuti ámokfutást öccse, Adam Lanza követte el, a hatóságokat az téveszthette meg, hogy a 20 éves fiúnál állítólag megtalálták a 24 éves báty papírjait. Ryan Lanza kihallgatásáig kétségbeesett Facebook-üzenetekben próbálta bizonygatni ártatlanságát. "Mindenki fogja be, nem én voltam!", "Épp hazafelé tartok a busszal, nem én voltam", "Dolgoztam akkor, nem én voltam" - állt a férfi Facebook-falán a Daily Mail szerint, amely megszólaltatta Lanza egyik ismerősét, akinek a Facebookon a férfi megírta, hogy szerinte öccse lehet a tettes és attól tart, anyjuk meghalt.

A rendőrség kihallgatta az idősebb Lanzát, de nem gyanúsítja semmivel. Öccse, miután megölte otthonában anyját, és 26 embert a newtowni iskolában, végül magával is végzett. A New York Post forrásai szerint a gyilkos a történtek előtt összeveszett anyjával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt