szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kamaszkori fényképet közöltek az amerikai médiumok arról a 20 éves fiatalról, aki pénteken egy connecticuti általános iskolában huszonhét embert lőtt le.

Fényképet közöltek az amerikai lapok Adam Lanzáról, arról a fiatalemberről, aki pénteken otthonában végzett anyjával, majd anyja fegyvereit magához véve annak munkahelyére, egy newtowni általános iskolába ment, és ott ámokfutásba kezdett. Huszonhat embert ölt meg, köztük 20 kisgyereket, a mészárlás végén pedig önmagával is végzett.

A most 20 éves Lanzáról egy 2005-ös, kamaszkori fotót tettek közzé. A fiúnak bátyja is gyanúba keveredett, de őt csak kihallgatták, a mészárláshoz nem volt köze. Rendőrségi források szerint Ryan Lanza állítólag azt mondta a bűnüldöző szerveknek, hogy öccse személyiségzavarokkal küszködött, "kissé autisztikus volt", és édesanyjával élt együtt. 

A CNN megszólaltatta Adam Lanza egykori általános iskolai osztálytársát, aki egyben szomszédja is volt a feltételezett tettesnek Newtownban. A nő szerint Adam Lanza zárkózott és általában magányos volt, de nem erőszakos. Különcnek, rendkívül okosnak, "zseninek" írta le volt osztálytársát, akivel azonban évek óta nem találkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos melegrekord

Hrutka János a Gulácsi-kiállásról: Így születnek hősök, példaképek, a pályán és a pályán kívül

Hrutka János a Gulácsi-kiállásról: Így születnek hősök, példaképek, a pályán és a pályán kívül