szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán elítélte szombaton az amerikai Connecticut államban az előző nap történt ámokfutást, amelynek 20 kisgyerek és hat felnőtt esett áldozatul. A külügyminisztérium szóvivője Teherán nevében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

Az iráni külügyi szóvivő arra kérte "az amerikai társadalmat, hogy vegyen részt abban a mozgalomban, amelynek célja mindenütt a világon megállítani az ártatlanok elleni háborúkat, ártatlanok lemészárlását".

"Nincs semmilyen különbség a Gázában vagy az Egyesült Államokban, Afganisztánban, Pakisztánban, Irakban vagy Szíriában fegyveres akcióban megölt gyerekek között, a terrorizmus minden formája elítélendő, bárhol is történjék" - tette hozzá.

Iránnak és az Egyesült Államoknak már több mint 30 éve nincs diplomáciai kapcsolata egymással. Washington rendszeresen azzal vádolja Teheránt, hogy terrorista szervezeteket támogat, és hogy atombomba kifejlesztésén dolgozik. Irán viszont rendszeresen elítéli az Egyesült Államokat amiatt, hogy katonailag jelen van és akciókat hajt végre a Közép-Keleten.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

A Várpalotánál lévő horgásztóban kötött ki egy megcsúszó autó – videó

A Várpalotánál lévő horgásztóban kötött ki egy megcsúszó autó – videó

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány