szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés valamennyi tagja és saját nevében nyilvánította ki legmélyebb részvétét Kövér László házelnök az Egyesült Államokban történt tragikus események után, amelynek során egy ámokfutó 28 embert, köztük 20 kisgyermeket lőtt agyon helyi idő szerint péntek délelőtt.

Az Országgyűlés elnöke az Egyesült Államok Kongresszusa elnökének címzett levelében együttérzését fejezte ki a bűncselekmény miatt elhunyt ártatlan áldozatok családjainak. 

"A szörnyű bűntett békés állampolgároktól vette el a legértékesebbet, fiaik és leányaik életét" - olvasható a levélben.

A Connecticut amerikai állam egyik kisvárosa, Newtown általános iskolájában egy húszéves, férfi előbb az iskolában tanító édesanyját gyilkolta meg saját otthonában, majd édesanyja gépkocsijával és az ő nevén nyilvántartott három lőfegyverrel fekete gyakorlóruhában és golyóálló mellényben egyenesen a Sandy Hook általános iskolába ment, és ott lövöldözni kezdett. 

Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője brüsszeli közleményében leszögezte, hogy sokként érte a lövöldözés híre. José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke borzalmas tragédiának nevezte, hogy az ámokfutásnak reményteljes, fiatal életek estek áldozatul. Több EU-tagország vezetője is kifejezte részvétét az Egyesült Államokban történtekkel kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

Újabb részletek derültek ki Szász János rendező jogvitájáról

Újabb részletek derültek ki Szász János rendező jogvitájáról