szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök kijelentette vasárnap este Newtownban a connecticuti tragédia miatt megtartott ökumenikus virrasztáson, hogy nincsenek biztonságban az amerikai gyerekek, ezért intézkedni kell.

"Milyen választási lehetőségünk van? Nem törődhetünk bele, hogy rendszeresen ilyen tragédiák történjenek. Igaz-e, hogy védtelenek vagyunk egy ilyen vérontással szemben, hogy a politikai nézeteltérés olyan nagy, hogy ezen a helyzeten nem tudunk változtatni?" - tette fel a kérdéseket Barack Obama.

Az amerikai elnök szerint nincs szó, amely kifejezné szomorúságát, de hozzátette, hogy a newtowniak nincsenek egyedül. Ígéretet tett arra: élve minden hivatali hatalmával a következő hetekben erőfeszítéseket tesz azzal a céllal, hogy csökkenjen az erőszakcselekmények száma az országban.

Az elnök Dannel Malloy connecticuti kormányzóval beszélgetve azt mondta: elnöksége alatt mindeddig a pénteki nap volt a legnehezebb. A virrasztás előtt az elnök külön találkozott az áldozatok hozzátartozóival és a rendőrség tagjaival.

Nemcsak az Egyesült Államokat, de az egész világot mélyen megrázta a connecticuti Newtown Sandy Hook általános iskolájában elkövetett, a tettessel együtt összesen 27 halálos áldozatot követelő pénteki vérengzés.

A gyilkos, a 20 éves Adam Lanza tizenkét kislányt, nyolc fiút és hat felnőtt nőt ölt meg, mielőtt magával is végzett. A meggyilkolt gyermekek mindegyike hat-, illetve hétéves volt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videót készített a Facebook arról, hogy a reklámok jók, de visszafelé sült el a dolog

Videót készített a Facebook arról, hogy a reklámok jók, de visszafelé sült el a dolog

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik

Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik