szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hivatalosan is megerősítette az amerikai rendőrség, hogy Adam Lanza volt a connecticuti iskolai lövöldözés elkövetője. A férfi először az ágyban fekvő anyját lőtte fejbe négyszer, a vérengzés után pedig saját magának is fejsérüléseket okozott, abba halt bele.

Az amerikai rendőrség hivatalosan megerősítette vasárnap, hogy a newtowni ámokfutás elkövetője a gyanúsított Adam Lanza volt. A nyomozók közölték, hogy a 20 éves tettes sokkal több embert készült megölni, de a riasztott rendőrség közeledése miatt öngyilkosságot követett el.

Egy rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy Lanza ölte meg anyját is otthonukban, iskolai ámokfutását megelőzően. Egy meg nem nevezett tisztségviselő szerint négyszer fejbe lőtte a pizsamában ágyban fekvő asszonyt.

Megerősítést nyert, hogy Adam Lanza öngyilkos lett, fejsérülést okozott magának, amelybe belehalt. Az iskolában több száz lövést adott le áldozataira. A helyszínen hat olyan tárat találtak, amelyek mindegyikébe 30 lőszer fér. Sokkal több embert megölhetett volna – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Lanza az épületbe úgy hatolt be, hogy több tárnyi lőszerrel szétlőtte a kulcsra zárt bejárati ajtót. A nyomozók nem találtak sem a tettesnél, sem házukban búcsúlevelet vagy naplót, amely segítene indítéka feltárásában – mondta Dannel Malloy, Connecticut állam kormányzója az ABC televíziónak nyilatkozva.

A nyomozás feltehetőleg több hétig tart majd a Sandy Hook iskolában, amelynek tanulói addig a szomszédos települések iskoláiba járnak majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos eredményeket értek el az új egészségügyi jogviszony miatt tiltakozó orvosok

Fontos eredményeket értek el az új egészségügyi jogviszony miatt tiltakozó orvosok

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Egy évre fogházba küldték az autóst, aki zebrán gázolt el egy anyát a négyéves gyerekével

Egy évre fogházba küldték az autóst, aki zebrán gázolt el egy anyát a négyéves gyerekével