szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több tízezer karácsonyi ajándékot és pénzadományt küldtek az iskolai ámokfutás sújtotta amerikai Newtownba a világ minden tájáról. A városvezetés azt fontolgatja, hogy lebontják a tragédia helyszínéül szolgáló iskolát és újat építenek az adományokból.

A New York közelében fekvő, 27 ezer lakosú connecticuti város egy általános iskolájában december közepén 26 embert, köztük húsz 6-7 éves kisdiákot ölt meg egy fegyveres ámokfutó, Adam Lanza. Ez volt az egyik legsúlyosabb vérengzés az Egyesült Államok történetében.

Az áldozatok temetése még a hét végén is tartott. Szombaton két hat- és egy hétéves meggyilkolt kislány gyászszertartását rendezték meg, egyikükét a távolabbi Utah államban. Önkormányzati közlés szerint az elmúlt közel tíz napban jelentős összegű - dollármilliós nagyságrendű - adomány gyűlt össze a város segítésére, és továbbra is folyamatosan érkeznek a küldemények. 

A város gyermekei számára több tízezer karácsonyi ajándék érkezett. Az adományok koordinátora, Bobbi Veach úgy nyilatkozott, hogy a világ így fejezi ki gyászát és együttérzését. Csak játékmaciból több mint 60 ezret adományoztak a városnak, amelynek egyik illetékese azt kérte a küldést ezután tervezőktől, hogy ajándékukat most már ne Newtownba irányítsák, hanem az ottani áldozatok emlékére ugyan, de a saját lakóhelyük közelében tevékenykedő szervezeteknek, amelyek rászoruló gyermekek segítésével foglalkoznak. 

A városvezetés azt is jelezte, hogy egyelőre még nem döntött, mihez kezd a pénzadományokból összegyűlt összeggel. Az egyik elképzelés szerint a vérengzés helyszínét, a Sandy Hook általános iskolát lebontják, és másikat építenek helyette.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb autóipari beruházást jelentett be Szijjártó

Újabb autóipari beruházást jelentett be Szijjártó

Már készül a Nyirő József-film

Már készül a Nyirő József-film

Szijjártó: Márciusban újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik

Szijjártó: Márciusban újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik