szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelentős segélyt kapnak az áprilisi bostoni maratoni versenyen végrehajtott robbantásos támadás áldozatainak a családjai abból a pénzalapból, amelyben már mintegy 61 millió dollár pénzadomány gyűlt össze - jelentette be az alapot kezelő amerikai jótékonysági szervezet.

A bostoni maratoni futóversenyen április 15-én két pokolgépet robbantott 12 másodperces eltéréssel a Carnajev testvérpár. A robbanások három embert megöltek, több mint 260-at pedig megsebesítettek. A merénylet után néhány nappal az egyik elkövető, a 26 éves Tamerlan Carnajev meghalt a rendőrökkel vívott tűzharcban, míg 19 éves testvérét, Dzsohar Carnajevet súlyos sebesülésekkel elfogták, és tömeggyilkossággal vádolják, amiért akár halálbüntetést, illetve életfogytig tartó elzárást is kiróhatnak rá.

A bostoni polgármesteri iroda, valamint Massachusetts állam kormányzata segélyalapot hozott létre, amelyhez jelentős számban érkeztek pénzbeli felajánlások. Az alap kezelője úgy döntött, hogy az áldozatok és a károsultak családjai maximálisan 2,2 millió dolláros segélyt kaphatnak ebből az alapból. Ekkora segélyt 6 családnak folyósítanak. Tizennégy család 1,2 millió dolláros segélyt kap, míg a támogatottak többségének átlagosan 8 ezer dollár segélyt folyósítanak ebből az alapból.

Az alap kezelője szerint mintegy 250-en kérték, hogy az alaptól pénzbeli segélyt kaphassanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság