szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Míg a korábbi cseh first lady, Lívia Klausová pozsonyi nagyköveti posztjára készülve a diplomáciai protokollt tanulmányozza, férje, Václav Klaus volt köztársasági elnök egy fiatal légiutas-kísérő társaságában tölti nyári napjait - írja a Tyden című cseh társadalompolitikai hetilap legújabb számában.

A népszerű hetilap négy exkluzív felvételt is közöl, amelyeken jól látható, ahogy a sportosan öltözött Klaus Petra Bednárová társaságában elhagyja kedvenc Erpet Golf nevű prágai sportközpontját, majd közösen autóba ülnek. A központ személyzete szerint a 73 éves Klaus és a 33 éves légiutas-kísérő a múlt vasárnap együtt napoztak a klubban.

A Tyden azt írja, hogy Klaus és a hosszú szőke hajú Bednárová 2005-ben ismerkedtek meg az elnöki különgép fedélzetén. Ezt követően Bednárová Klaus "udvari légikisasszonyává és személyes barátnőjévé vált". Ugyanakkor az újság emlékeztet: Klaus már korábban, még mint a képviselőház elnöke (1998-2002), hasonlóan közeli kapcsolatot ápolt Klára Lohniskával, a vezető cseh politikusok különgépeinek akkori légikisasszonyával.

A prágai média már többször megírta, hogy a korábbi cseh köztársasági elnök, Václav Klaus és felesége, Lívia házassága többé-kevésbé formális. Ezt néhány éve maga Klaus is beismerte, amikor a prágai sajtó rajtakapta, hogy a másodszori államfővé választása utáni első éjszakát (2008 februárjában) nem otthonában, hanem egy fiatal hölgy - Petra Bednárová - társaságában egy Prága melletti luxusszállodában töltötte. Klaus a sajtó felfedezése ellen egyáltalán nem tiltakozott, és az akkor elhangzott egyik mondatát - "Aki piros lámpánál megy át a zebrán, ne csodálkozzon azon, hogy észreveszik" - azóta gyakran ismétlik.

Lívia Klausovát, a volt államfő feleségét, Milos Zeman új cseh köztársasági elnök márciusban javasolta Csehország új pozsonyi nagykövetének. Bár Karel Schwarzenberg volt cseh külügyminiszter ezt ellenezte, Jirí Rusnok új cseh miniszterelnök, valamint Jan Kohout, a cseh diplomácia új irányítója egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy a jelöléssel nincs semmi gondjuk. Klausová egy hete azt mondta, hogy a diplomáciai protokoll tanulmányozásával már készül posztjára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerdától ismét nagyot emelkedik az üzemanyagok ára

Szerdától ismét nagyot emelkedik az üzemanyagok ára

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól