szerző:
MTI

A Szöult kettészelő Han folyóba vetette magát egy hídról pénteken egy dél-koreai "férfijogi" aktivista, akinek nem sikerült elegendő adományt gyűjtenie súlyosan eladósodott "jogvédő" csoportja megmentéséhez.

A 45 éves Szung Dzse Gi délután háromkor, a Szöul nyugati részén fekvő Mapo hídról ugrott a folyóba. Nem sokkal később fényképek jelentek meg róla a Twitteren, amint a híd korlátjába kapaszkodik. A szöuli hatóságok keresést indítottak, de estig nem találták meg sem élve, sem holtan.

A Man of Korea nevű "szervezet" vezetője korábban azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, ha nem sikerül elegendő pénzt előteremtenie 2008-ban alapított csoportja számára.

A bevallottan antifeminista Szung ismeretlen taglétszámú csoportjával hadjáratot folytatott azon dél-koreai törvények ellen, amelyek szerinte a nőknek kedveznek, és "egyenlő elbánást" követelt a férfiaknak. Fő követelése az volt, hogy töröljék el a női ügyekkel foglalkozó esélyegyenlőségi és családügyi minisztériumot.

Nemrég bírósággal akarta betiltatni egy lányzenekar zenei videóját, amely szerinte gyalázta a katonákat, akik pedig többségükben férfiak.

A kizárólag magánadományokból működő "férfijogi" csoport honlapján Szung azt írta, hogy 90 ezer amerikai dollárnak megfelelő összegre lenne szükségük az adósságok rendezéséhez. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem lesz meg a pénz, pénteken a mélybe veti magát a Han folyó egyik hídjáról. A rendőrség csütörtökön eredménytelenül próbálta meg lebeszélni a tettéről.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint a hídon tartózkodó járókelők meg sem kísérelték visszatartani tettétől az aktivistát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!