szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk" – mondta a katolikus egyház feje egy 19 éves padovai diáknak, akit telefonon hívott fel.

A 19 éves mérnökhallgató nemrég levelet írt a pápának – azt nem árulta el, hogy miről –, arra azonban nem számított, hogy az egyházfő felhívja őt telefonon. Márpedig ez történt – írta csütörtöki számában az Il Gazzettino című lap. "Hello, itt Ferenc pápa beszél" – szólt a telefonba vasárnap a pápa, aki rögvest fel is ajánlotta Stefano Cabizzának, hogy tegeződjenek.

A beszélgetés nyolc percig tartott. "Nevettünk és viccelődtünk" – számolt be a mérnökhallgató. "Azt mondta nekem, hogy Jézus és a tanítványai is tegezték egymást" – részletezte, hozzátéve, hogy Ferenc pápa arra kérte, imádkozzon érte sokat. "Megáldott, és én úgy éreztem, nagy erő támadt bennem" – fogalmazott.

Elődjétől, XVI. Benedek pápától eltérően Ferenc szívesen ragad telefont: alkalomadtán felhívja barátait – legyenek akár hívők, akár nem –, de arra is volt példa, hogy újságírókat tárcsázott, hogy beteg hozzátartozóik vagy vizsgaeredmények után érdeklődjön. Miután pápává választották, személyesen hívta fel azt a Buenos Aires-i újságosstandot, ahol előfizetéseit intézte, hogy jelezze, egy ideig nem lesz az argentin fővárosban, így nem kéri a lapokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!