szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Megkapták a parancsot a visszavonulásra az ukrán határ közelében állomásozó orosz katonák, és egy most megjelent videó alapján úgy tűnik, valóban meg is kezdték a visszavonulást.

Az orosz katonai egységek megkapták Szergej Sojgu védelmi miniszter parancsát arra, hogy térjenek vissza állandó állomáshelyükre az ukrán határ közeléből – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz fegyveres erők alakulatai a rosztovi, belgorodi és brjanszki területeken, az előre eltervezett hadgyakorlat befejeztével elindulnak harci járműveik berakodási helyére, ahonnan vasúton folytatják útjukat támaszpontjaikra. Jelenleg a hadgyakorlatok helyszínén a parancsnokok az útvonalakat és az elvonulás menetét pontosítják, a legénység pedig a sátrak bontásával, a felszerelés, az anyagi eszközök berakodásával, a páncélosokból és más járművekből álló menetoszlopok összeállításával foglalkozik – tájékoztattak.

A visszavonulásról közzétett egy videót a Kyiv Post.

Továbbra sem világos, az intézkedés azt jelenti-e, hogy csökkenni fog az ukrán határ közelében állomásozó orosz alakulatok létszáma, amelyet a NATO mintegy 40 ezer főre becsül.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, a hadsereg főparancsnoka hétfő reggel adott utasítást a védelmi miniszternek, hogy rendelje vissza az ukrán határral szomszédos területekről a hadsereg egységeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!