szerző:
MTI

A május 22. és 25. között tartott EP-választások nyomán most újjáalakult jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti EP-frakció alakuló ülésén a bajor Manfred Weber frakcióvezető mellett megválasztották a frakció tíz alelnökét, köztük a fideszes Szájer Józsefet.

Újra megválasztották szerdán az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának egyik alelnökévé Szájer Józsefet. A május 22. és 25. között tartott EP-választások nyomán most újjáalakult jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti EP-frakció alakuló ülésén a bajor Manfred Weber frakcióvezető mellett megválasztották a frakció tíz alelnökét, köztük a fideszes Szájer Józsefet.

©

A magyar néppárti EP-delegáció erről szóló közleménye kitért arra, hogy Weber, az új frakcióvezető "Magyarország régi barátja, a korábbi években számos esetben állt ki hazánk mellett, és utasította vissza az európai baloldal alaptalan vádjait". Szájer József 2004 óta a néppárti frakció alelnöke. 2009 óta a frakció jogalkotási munkájáért felelt, ami az egyik legfontosabb alelnöki feladatkör. 

A magyar néppárti EP-képviselők szerint az ismételten megszerzett alelnöki tisztség révén a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja komoly súllyal fog rendelkezni az EP legerősebb frakciójában, "ami megerősíti Magyarország pozícióját, és elősegíti a magyar érdekek eredményes uniós képviseletét".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés

Dollármilliókat kérne vissza a Nissan a Japánban letartóztatott autómogultól

Dollármilliókat kérne vissza a Nissan a Japánban letartóztatott autómogultól

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa

Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását

Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin