szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A december 16-a óta tartó ülősztrájkot azért szüntette be az ellenzéki Polgári Platform, mert sikerült elérniük a sajtó jelenlétét a Szejmben.

Felhagyott csütörtök délelőtt a december 16-a óta folytatott parlamenti ülősztrájkjával a legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO). Grzegorz Schetyna pártelnök egyúttal közölte, lemondatnák Marek Kuchcinski házelnököt.   

Kuchcinski ez után megnyitotta a szejm csütörtöki ülését, majd "az alaposabb helyzetelemzés szükségességével" érvelve január 25-ig szünetet rendelt el.

Schetyna törvénytelennek minősítette a szenátusban szerdán megszavazott idei költségvetést, és arra szólította Andrzej Duda államfőt, ne hagyja jóvá.

A több napos eredménytelen kompromisszumkeresés után az ülősztrájk beszüntetését Schetyna azzal indokolta, hogy a PO-nak "sikerült elérnie a sajtó jelenlétét a parlamentben". A politikus ezzel az ellenzéki tiltakozást eredetileg kiváltó, azóta visszavont, a parlamenti tudósításokat korlátozó szabályokra utalt.

 

Téved, aki azt hiszi, hogy Lengyelországban kitör a forradalom

Megrendül a lengyel kormány uralma az elmúlt napok tüntetései nyomán? Rákényszerül politikája lényeges megváltoztatására? Elemzésünk következtetése: nem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán