szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vezércikket szenteltek az észak-koreai állampárt lapjában Donald Trump mocskolásának, aki a diktatúra szerint megsértette az ország diktátorát.

Az észak-koreai sajtó szerint Donald Trump amerikai elnök halálbüntetést érdemelne amiatt, hogy megsértette Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt.

Az észak-koreai állampárt lapjában szerdán megjelent vezércikkben heves kirohanást intéztek Trump ellen, aki gonosz módon megsértette az ország legfőbb vezetőjének méltóságát. A lap szerint Trumpot Észak-Koreában "gyalázatos bűnözőnek" tartják, akit a koreai nép halálra ítélt.

Donald Trump hivatalba lépése óta többször is szájkaratéba bonyolódott Kim Dzsong Unnal: amellett, hogy kölcsönösen rakétacsapásokkal fenyegetőztek, személyes sértéseket is egymás fejéhez vágtak.

Legutóbb az amerikai elnök azt írta ki a Twitterre: "Nem értem, Kim Dzsong Un miért sérteget engem azzal, hogy öreg lennék, amikor én soha nem mondanám rá, hogy ő meg alacsony és dagadt".

A Rodong Szinmun című pártlap kitért arra is, hogy Észak-Korea szerint egyáltalán nem az időjárás miatt hiúsult meg Trumpnak a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe tervezett látogatása múlt héten, amikor Dél-Koreában járt. A phenjani pártlap szerint az amerikai elnök egyszerűen nem mert szembenézni a "sötét tekintetű" észak-koreai katonákkal.

Az észak-koreai média szerdán Kim Dzsong Unról új fényképeket tett közzé, amelyeken az észak-koreai diktátor megszemlél egy traktorgyárat, kipróbálja ez egyik járművet, illetve kedélyesen nevetgél az üzemben dolgozókkal. Az utóbbi két hónapban Kimnek sorra csak ilyen jellegű médiamegjelenései voltak: mosolyogva tett látogatásokat gazdaságokban és gyárakban.

A Reuters hírügynökség rámutatott, hogy a jelek szerint lecsendesedett az ország rakétakísérleti tevékenysége. Szeptember 15-e óta Észak-Korea nem lőtt ki rakétát, és nem tesztelt egyetlen nukleáris fegyvert sem.

Szerdán Kínában bejelentették, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök különleges megbízottat küld Észak-Koreába a hét második felében. Észak-Koreában több mint egy éve nem járt magas rangú kínai tisztségviselő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki sűrű köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki sűrű köd miatt