szerző:
hvg.hu

Bolívia szokatlan, de legalább békés módját választotta annak, hogy visszakövetelje Chilétől a XIX. században elvesztett tengeri kijáratát.

A bolíviaiak a világ legnagyobb, 200 kilométer hosszú zászlaját alkották meg, s azt leterítik két város, La Paz és Oruro között. A kék anyagból készült lobogó három méter széles, s a készítők nemzeti szimbólumokkal díszítették a zászlót. A latin-amerikai ország diplomáciai lépéseket is tervez, egy hónapon belül eljuttatja kérelmét a Nemzetközi Bírósághoz.
Bolívia az 1879-1884 közötti háború elvesztése után volt kénytelen Chilének átadni csendes-óceáni partszakaszát, s most Evo Morales bolíviai elnök azt állítja, Chile 1975-ben titkos javaslatot tett arra, hogy átadna szomszédjának egy tíz kilométer széles, tengerre vezető folyosót.
A Guiness rekordok könyvének szerkesztői közölték, nem vizsgálják, valóban a bolíviai óriás tekinthető-e a világ leghosszabb lobogójának.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!