szerző:
hvg.hu

Egy órán belül két lövöldözés tört ki Londonban. Az egyikben egy 17 éves lány életét vesztette, a másikban egy 16 éves fiú szenvedett életveszélyes sérülést.

Barátai szerint a Tanisha néven ismert lányra egy autóból lőttek rá, minden ok nélkül London Tottenham kerületében, két kilométerrel arrébb pedig az utcán találtak rá egy lőtt sebből vérző fiúra. Mellette egy másik sebesült fiú is volt, őt leszúrták a támadók.
A komoly hullámokat vető két támadást nem sokkal az után hajtották végre, hogy a fővárosi rendőrség aggodalmát fejezte ki az erőszak elszabadulása miatt. A mindenki által békés és barátságos emberként ismert Tanesha halála után a helyi parlamenti képviselő, David Lammy is megszólalt. „Sok oka van annak, hogy Londonban romlik a bűnözési helyzet, s kimagaslóan sok a késeléses támadás. Az viszont biztos, hogy ez a kerület az epicentrumban van”.
Szerinte a helyzet romlásához az is hozzájárult, hogy a költségvetési megszorítások miatt kevesebb rendőr szolgál az utcákon, s emiatt kevesebb információ jut el a hatóságokhoz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!