szerző:
MTI

A nyugat-afrikai ország új büntető törvénykönyve lehetővé teszi az alkalmazkodást bizonyos közösségi és nemzetközi egyezményekhez.

Hatályba lépett pénteken a Burkina Fasóban előző nap elfogadott új büntető törvénykönyv, amely már nem tartalmazza a halálbüntetést.

Az új jogszabályok elfogadását 83-an támogatták, 42-en ellenezték a parlament csütörtöki ülésén.

Az új büntető törvénykönyv lehetővé teszi az alkalmazkodást bizonyos közösségi és nemzetközi egyezményekhez, és kiegyengeti a hitelesebb, igazságosabb, hozzáférhetőbb és hatékonyabb igazságszolgáltatáshoz vezető utat – mondta Rene Bagoro igazságügy-miniszter a sajtónak.

A nyugat-afrikai országban a hetvenes évek óta nem alkalmaztak halálbüntetést, de az előző, 1996-os reform során még benne hagyták a büntető törvénykönyvben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!