szerző:
hvg.hu

A férfi kizuhant egy lakóépület ablakán.

Holtan találták az egyik legnagyobb orosz acélipari vállalat belga alelnökét Moszkvában. A BBC szerint a férfi egy kilencemeletes lakóépületből zuhant ki, a Kremlhez közeli Szerafimovics utcában. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, a rendőrség nyomozást indított.

A Novolipetsk Steel közölte: nem akarnak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, amíg a körülmények nem tisztázódnak. A vállalat tulajdonosa Vlagyimir Liszin, az ország egyik leggazdagabb oligarchája, aki sokat veszített azon, amikor Vlagyimir Putyin főtanácsadója belengette, hogy megemelnék a bányászati cégekre kivetett adót. Liszin az adóemelés egyik leghangosabb bírálója.

Az utóbbi időben egyre több olyan eset történik Oroszországban, amikor emberek magas épületek ablakain zuhannak ki. Áprilisban Makszim Borogyin oknyomozó újságíró zuhant le ötödik emeleti lakásának erkélyéről. A férfi a Szíriában elhunyt orosz zsoldosok után kutakodott, tavaly pedig egy negyedik emeleti lakásból esett ki Nyikolaj Gorohov ügyvéd, aki az orosz börtönben meghalt Szergej Magnyitszkij családjának jogi képviselője volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!