szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ENSZ emberjogi szakértői jelentést tettek közzé, melyben elítélik Magyarországot a civilekkel és menekültekkel való bánásmód miatt.

Az ENSZ Ember Jogi Tanácsának (UNHRC) szakértői által közzétett írásban az áll: komolyan aggódnak a menekültek elutasítása és a civil szervezetek korlátozása miatt Magyarországért. Külön megemlítik a Stop Soros elfogadását, melyet szigorúan elítélnek.

Szerintük a kormány kommunikációja xenofób és diszkriminatív, céljuk a velük szemben kritikus hangok elhallgattatása.

A szakértők szerint az emberjogi aktivisták helyzete hazánkban kifejezetten ellehetetlenült. Azt is megemlítik, hogy Magyarország éheztette a kérelmük elbírálására váró menekülteket.

Mindezért azt kérik az Uniótól, avatkozzanak be a fent említett az EU számára is fontos szabadságjogok tiprásával szemben.

Kedden vitáztak a Magyarországot elmarasztaló Sargentini-jelentésről az Európai Parlamentben - eszerint fennáll a veszélye az európai értékek súlyos megsértésének, ezért indokolt a hetedik cikkely szerinti eljárás megindítása országunk ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vlagyimir Putyin –20 fokban merült jéghideg vízbe

Vlagyimir Putyin –20 fokban merült jéghideg vízbe

Navalnij ellentámadásba ment át és leleplezte Putyin palotáját

Navalnij ellentámadásba ment át és leleplezte Putyin palotáját

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter