szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Párbajra hívta ki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust az orosz Nemzeti Gárda főparancsnoka, Viktor Zolotov.

Zolotov – Vlagyimir Putyin orosz államfő egykori testőre – közölte, mindent vissza fog fizetni Navalnijnak, és ízletes bifszteket fog csinálni belőle. „Még senki sem rúgta magát jól fenéken. Kihívom Önt egy párbajra, és néhány perc alatt ízletes bifszteket csinálok magából” – közölte Zolotov. 
A parancsnok az után szólalt meg, hogy Navalnij a napokban egy olyan videót tett közzé, amelyben korrupcióval vádolja a Nemzeti Gárdát és annak vezetőit. A videó szerint a haderő parancsnokai feltűnően magas áron vásároltak rossz minőségű élelmiszert a gárdában szolgáló katonáknak.

Zlotovnak egy ideig várnia kell, Navalnij ugyanis éppen börtönben van, mert engedély nélküli tüntetéseket szervezett több oroszországi városban. Navalnijt nem engedték indulni az idén márciusi elnökválasztáson sem, mert még korábban elítélték őt gazdasági bűncselekmények vádjával. Navalnij csak felfüggesztett büntetést kapott, és azt állítja, csak azért ítélték el, hogy kizárják őt a politikai versenyből.

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője szerint Zolotovnak igaza van, a rágalmakat ugyanis el kell fojtani. Peszkov hozzátette: Zolotov szavai nem jelentenek fizikai fenyegetést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!