szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap brüsszeli forrásai szerint a Fidesz tagságának felfüggesztése ugyan érvényben marad a Néppártban, ám az EP-ben a képviselői az EPP-frakció teljes jogú képviselői maradnak.

A Fidesz európai parlamenti képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az Európai Néppárt (EPP) újjáalakult frakciójának tevékenységében annak ellenére, hogy az EPP márciusban felfüggesztette a magyar párt tagságát, írja a Népszava.

Ha a fideszesek úgy döntenek, hogy néppárti színekben folytatják a munkájukat, még arra is lesz lehetőségük, hogy vezető parlamenti, illetve szakbizottsági tisztségekre pályázzanak, illetve megőrizzék vezető pozíciójukat, amennyiben jelölésüket megszavazza a frakció többsége.

A Néppárt frakciója szerdán tartja alakuló ülését Brüsszelben. Ezen megválasztják a régi-új elnökséget, várhatóan ismét Manfred Webert választják a frakció elnökének, és Szájer József alelnök is a posztján maradhat, ha elindul a tisztségért, és megkapja hozzá a szükséges szavazatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump: a 2020-as választás az alkotmánybíróságon ér majd véget

Trump: a 2020-as választás az alkotmánybíróságon ér majd véget

Ötmilliárdot ad budapesti földutak aszfaltozására a kormány

Ötmilliárdot ad budapesti földutak aszfaltozására a kormány

Hetekbe telhet, mire megfelelő aggregátorokat kapnak a járványkórházak

Hetekbe telhet, mire megfelelő aggregátorokat kapnak a járványkórházak