szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mickaël Harpont zavart viselkedésű és elméjű embernek írta le felesége.

Zavaros volt a viselkedése és pszichotikus epizód tüneteit mutatta az a férfi, aki csütörtökön késsel támadt rá a rendőrökre a párizsi rendőrfőkapitányságon – idézi a késelő feleségét a BBC. A nő szerint a rendőrként dolgozó férje hangokat hallott a fejében az esetet megelőző napon.

A 45 éves Mickaël Harpon feleségét ugyan őrizetbe vették, de a párizsi ügyészség szerint nem emeltek vádat ellene. Most megpróbálják megállapítani, mi vezethette a férfit a gyilkosságra.

A hatóságoknak a felesége elmondta, hogy a férfinak munkahelyi konfliktusai voltak, nem értett egyet a főnökével, úgy érezte, nem becsülik meg a munkáját. A nő azt közölte, hogy Harpon 18 hónapja tért át az iszlám vallásra, és egyébként 70 százalékban süket.

A férfi a rendőrszakszervezet szerint IT-sként dolgozott a hatóságnál tizenhat éven át. Másfél éve áttért az iszlám hitre, és az utóbbi időben már nem beszélt a kolléganőivel, ám arra nem mutatott jel, hogy radikalizálódott volna.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Harpon késsel támadt rendőrökre a párizsi rendőr-főkapitányságon. Az első hírek szerint öt rendőrt késelt meg a szintén rendőr támadó, négyen meghaltak, egy rendőr megsebesült. A támadót lelőtték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány