szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak egy rövid szünetet tartottak a rendőrök és a tüntetők.

Tüntetések Hongkongban
Soha nem látott tüntetési hullám söpört végig Hongkongon, miután 2019 tavaszán a helyi törvényhozás megpróbálta megkönnyíteni a szökevények kiadatását Kínának. Bár a törvényt rég visszavonták, a demonstrációk a nyáron zavargássá fajultak. Ősszel ismét fellángolt az erőszak, a rendőrök már éles lőszert is használtak. Kövesse velünk a demonstrációk legfrissebb fejleményeit!
Friss cikkek a témában

Vasárnap egy kisebb csapat fekete ruhás tüntető jelent meg hongkongi plázákban, hogy a demokráciáért tüntessen. A rendőrség paprikasprével oszlatta szét a tüntetőket, és több ember letartóztatott, írja a Guardian. Mindössze három hétig sikerült szüneteltetni az erőszakot Hongkongban.

Több helyszínen is flashmobbal és vandalizmussal tiltakoztak a tüntetők, a rohamrendőrség pedig legalább két bevásárlóközpontban is paprikasprével reagált a megmozdulásokra.

Letartóztattak egy gimnazista lányt és egy 16 éves fiút a Sha Tin plázában. Miközben elvezették őket, a páros a saját személyi adatait kiabálta hangosan.

Helyi idő szerint vasárnap délután egy idősebb nőt is leütöttek, mikor egy vásárló megpróbálta megakadályozni, hogy a tüntetők graffitizzenek.

A  maszkos aktivisták betörtek a Maxim’s által üzemeltetett éttermekbe is. Ez a catering cég azért vált célponttá, mert a tulajdonos lánya kritizálta a demokráciapárti mozgalmat.

A hetedik hónapjában járó tüntetéshullámot eredetileg egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltotta ki, mára azonban a várost irányító kormányzattal szembeni, általános tiltakozássá alakult. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak