szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Solymos László nehéz időszakot él át, de vállalja a felelősséget a tetteiért.

Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy távozik a posztjáról. A politikus szerdán este részegen randalírozott egy pozsonyi étteremben és a rendőrök előállították.

Ember vagyok, és hibáztam – mondta Solymos.

Hozzátette, magánéletében nehéz időszakot él át, ám kész vállalni a felelősséget a tetteiért és mindenkitől elnézést kér. Peter Pellegrini kormányfő a politikai kultúra gesztusának nevezte a miniszter lemondását. Szerdán rendőrök vitték el a szlovák környezetvédelmi minisztert, miután ittasan verekedett egy pozsonyi vendéglőben. A Paraméter információi szerint

a háttérben az állhat, hogy a miniszter édesanyját nagyon súlyos állapotban kórházban kezelik.

Sólymos László állítólag a testvérével volt az étteremben, először vele veszett össze. Utána az étterem alkalmazottaival keveredtek vitába. Miután kiküldték őket az étteremből, testvére belerúgott a kirakatba, ami betört. A híradások szerint a nyilvánvalóan ittas Solymos a kiérkező rendőröknek többször is azt kiabálta, hogy ő a környezetvédelmi miniszter és megpróbált kiszállni a rendőrautóból.

Nem ez az első eset, hogy szlovák politikusok alkohol hatása alatt keverednek bajba. Néhány éve például Mikulás Dzurinda volt kormányfő sérült meg, mert ittasan elesett. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökének nevéhez fűződik: a politikus részegen vizelt egy pozsonyi étterem balkonjáról.

Több parlamenti képviselőt és magasabb rangú tisztségviselőt is kaptak már ittas vezetésen, ez volt az egyik oka annak is, hogy néhány éve megszüntették a parlamenti képviselők mentelmi jogát a szabálysértések esetében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Letartóztatták a volt szlovák legfőbb ügyészt

Őrizetbe vette a szlovák rendőrség különleges csoportja, és hivatali jogkörrel való visszaélés miatt eljárást kezdeményezett Dobroslav Trnka volt legfőbb ügyész ellen – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába