szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már négyezernél is többen hunytak el az országban a vírusfertőzés nyomán kialakuló betegségben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Spanyolországban egyetlen nap alatt 655 ember halált okozta a koronavírus-fertőzésből kialakuló betegség (COVID-19), az összes halálos áldozat száma 4089-re emelkedett.

A betegséggel fertőzöttek száma csütörtök délben a hivatalos adatok szerint túllépte az 56 ezret, itt a növekedés 8578 egyetlen nap alatt.

Spanyolországban – Olaszország mellett – az egyik legsúlyosabb a koronavírus-járvány okozta helyzet. A csütörtök déli adatok szerint

A spanyolországi elhunytak kétharmada 80 évesnél idősebb – közölte az egészségügyi minisztérium.

A spanyol helyzetről nagyjából egy héttel ezelőtt ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Megszólaltattunk munka nélkül maradt gyári munkást, rendőrt, aktivistát és ápolónőt is.

Bezártak minket, és nagyon jól tették – írtuk akkor.

Nemrég pedig drámai videót is közöltünk egy madridi kórházból, amelyen az látható, hogy a betegek a földön fekve várják, hogy ellássák őket.

(Adatok és információk: El País)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!