szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a Szlovénia felől érkezőket a határon.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Thoman Enenkel osztrák alezredes az Euronewsnak kifejtette:

ellenőrizzük, van-e az utasnak érvényes negatív tesztje, karanténba kell-e esetleg vonulnia, vagy csak átutazik Ausztrián.

Mint mondta, a Szerbiából és Boszniából érkezőket fokozottan ellenőrzik. Ráadásul ez a fokozott kontroll napokon belül kiterjedhet az olasz határszakaszra is.

Ausztria a nyugat-balkáni esetszámok jelentős növekedése miatt döntött a határellenőrzés szigorítása mellett. A határra vezényelt katonák és rendőrök különleges kiképzést kaptak, mivel az osztrák hatóságok nem minden tesztet fogadnak el. Ráadásul az ország repülőterein nem szállhatnak le a Belgrádból, Szarajevóból és a Bukarestből érkező gépek sem.

Ausztria az Euronews szerint igyekszik elszigetelni magát a koronavírussal súlyosan fertőzött területektől, ugyanis náluk jelenleg csak kisebb, ellenőrizhető gócpontok vannak.

A hétvégén megírtuk, az országban újra kötelező lesz a maszkviselés.

Újra kötelező lesz a maszk Ausztriában, Kurz szerint még ez is kevés

Az újra szükségessé váló óvintézkedések részleteiről várhatóan hétfőn dönt az osztrák kormány. A hatóságok eközben többek között koronavírus-érzékelő kutyák kiképzésével állnák útját a járvány terjedésének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat