szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A héten megrendezett gyakorlaton Irán, Mianmar és Pakisztán is jelen lesz. Összesen mintegy 80 ezer katona vesz majd részt az eseményen.

Nagyszabású közös hadgyakorlatot tart a héten Oroszország és Kína – írja a kínai védelmi minisztériumot idézve az AP hírügynökség. A "Kaukázus 2020" nevű gyakorlaton részt vesz továbbá Fehéroroszország, Irán, Mianmar és Pakisztán hadserege is.

A hadgyakorlatot 80 ezer katona, 250 harckocsi, 450 harci jármű, valamint 200 tüzérségi és rakétaindító rendszer bevonásával szeptember 21. és 26. között tartják az eurasiantimes.com szerint. Úgy tudják, India is meghívott volt, de a koronavírusra hivatkozva lemondta a részvételt.

A vitatott körülmények között újraválasztott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök éppen a hadgyakorlat bejelentésének napján tette le a hivatali esküt. A jelentés szerint a ceremóniát néhány száz ember jelenlétében a minszki Függetlenség Palotájában rendezték meg. Az eskütételt nem jelentették be előre, és noha ezt a törvény előírja, nem közvetítették a televízióban.

A német szövetségi kormány már be is jelentette, hogy nem ismeri el Lukasenkát Fehéroroszország elnökének.

Trump Kína karjaiba lökte Iránt

Az USA Irán-politikája egy táborba szorította az európai hatalmakat Oroszországgal és Kínával. Teheránban a Nyugat felé nyitó mérsékeltekkel szemben a Kína-barát keményvonalasok kerekednek felül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnézték, ki mire használja a csapvizet – érdekes eredmény született

Megnézték, ki mire használja a csapvizet – érdekes eredmény született

Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Hiába fenyegettek lövetéssel Lukasenkáék, vasárnap is tízezrek vonultak az utcára Minszkben

Hiába fenyegettek lövetéssel Lukasenkáék, vasárnap is tízezrek vonultak az utcára Minszkben