szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy sor korlátozást vezetnek be a francia fővárosban, miután a koronavírus-fertőzöttek magas száma miatt maximálisra emelik a járvány miatti készültséget. Így például egyetlen bár sem nyithat ki a következő két hétben.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Maximálisra emelik a koronavírus miatti készültséget Párizsban – ismerteti Jean Castex francia miniszterelnök bejelentését a BBC. A korlátozások két hétig lesznek érvényben, pontos részleteiket pedig hétfőn ismertetik.

Annyit már vasárnap tudni lehetett, hogy – mint az MTI írja – a fővárosi bárok, amelyek eddig este 10-ig nyitvatarthattak, keddtől egyáltalán nem nyithatnak ki. Az éttermek az eddigieknél szigorúbb óvintézkedések mellett maradhatnak nyitva. Ennek része a létszámkorlátozás és a kötelező távolságtartás, de az is, hogy a vendégeknek meg kell adniuk az elérhetőségüket a későbbi esetleges kontaktkutatásokhoz.

Az egyetemeknek is korlátozniuk kell a befogadóképességüket: a megerősített és a maximális riasztási övezetben, mintegy tucatnyi nagyvárosban található felsőoktatási intézményeknek felére kell csökkenteniük a tantermekben és előadókban egyszerre jelen lévő diákok számát.

Az otthoni munkavégzés most fontosabb, mint bármikor – olvasható a miniszterelnöki közleményben.

Marseille vendéglátóit múlt héten záratták be a járvány miatt. Ebben szintén ezen a héten áll be változás, a korlátozásokat lazítják.

Franciaországban az elmúlt napon 12 565 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A fertőzöttek száma szombaton rekordot döntött, aznapra közel 17 ezer koronavírusost regisztráltak az országban.

A Párizsra is érvényes legmagasabb készültség ott lép érvénybe, amelyik régióban 250-re emelkedik a 100 ezer lakosra eső fertőzöttek száma, illetve a kórházak intenzív osztályain kezelt betegek között eléri a 30 százalékot a Covid–19 miatt kezeltek aránya. A párizsi agglomerációban a három legfontosabb járványügyi mutató már csütörtökön átlépte a maximális riasztási szintet.

Egészségügyi diktatúrát emlegetnek a francia vendéglősök, mert korábban kell bezárniuk

"Le az egészségügyi diktatúrával!" - ilyen feliratokat lehet olvasni Franciaország nagyvárosaiban, ahol este tízkor zárnak a bárok, és a vendéglők is csak fél egyig lehetnek nyitva a koronavírus miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását

Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását

Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól

Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól