szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Le az egészségügyi diktatúrával!" – ilyen feliratokat lehet olvasni Franciaország nagyvárosaiban, ahol este tízkor zárnak a bárok, és a vendéglők is csak fél egyig lehetnek nyitva a koronavírus miatt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Hétfőtől ellenőrzi a rendőrség a vírusrendelet betartását a bárokban és éttermekben, ahol a vendégek egyáltalán nem szoktak hozzá a korai záráshoz.

A tulajok szívják a fogukat, de betartják a szabályt"

-–nyilatkozta egy rendőrfelügyelő a Le Monde-nak, aki az ellenőrző körutat irányította Párizsban.

Brutális következményei lesznek a döntésnek – erről tájékoztatták a felhevült vendéglősök és bártulajdonosok a kormányfőt és a pénzügyminisztert. Sok politikus és polgármester felvállalta a panaszaikat. A legnépesebb francia régió, Ile de France vezetője például ezt mondta: "A vendéglátó szektor kétszeresen is szenved. Egyrészt ott vannak a zárási gondok, másrészt pedig hiányoznak a turisták, akik a vendégkör igen jelentős részét tették ki Franciaországban." Ezért a Párizs környéki régió több pénzt kért a kormánytól, nehogy az egész szektor ellehetetlenüljön. Bordeaux és Lyon polgármestere hasonlóképp érvelt.

Marseille és Aix-en-Provence még rosszabbul járt: a járvány miatt teljes elzárásra ítélték őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi

Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi

Egyik ellenzéki párt sem tart Hadházyékkal október 23-án

Egyik ellenzéki párt sem tart Hadházyékkal október 23-án

Ezek után tényleg gyakran mosson kezet: a koronavírus 9 órán át marad aktív a bőrön

Ezek után tényleg gyakran mosson kezet: a koronavírus 9 órán át marad aktív a bőrön