szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igor Matovic elégedett az eredménnyel.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Mint korábban megírtuk, Szlovákiában november 1-jéig kijárási tilalmat rendeltek el, ez alatt az emberek továbbra is elmehetnek a munkahelyükre, ám csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltot vagy gyógyszertárat kereshetik fel. A koronavírus-járvány által leginkább sújtott négy észak-szlovákiai járásban, amely a lengyel határ mentén fekszik, pénteken megkezdődött a lakosság országos tesztelése.

Az Új Szó most azt írja, Igor Matovic miniszterelnök elégedett a régiókban végrehajtott teljes körű teszteléssel. „Az elmúlt hétvégén a Námesztói, a Turdossini, az Alsókubini, valamint a Bártfai járás 155 ezer lakosából 140 945 személyt teszteltek le, ami a lakosság részéről 91 százalékos részvételt jelent.

Az antigéntesztekkel végzett vizsgálatok során 5594 fertőzöttet azonosítottak, ami az összes tesztelt személy 3,97 százaléka” 

– írta a lap.

A szlovák kormány nemrég döntött arról, hogy az ország egész lakosságát – több mint ötmillió embert – koronavírustesztnek vetik alá. Hogy mit szóltak ehhez a szakértők és a lakosság, arról ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Offenzívát indított az etióp hadsereg Tigré fővárosáért

Offenzívát indított az etióp hadsereg Tigré fővárosáért

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról