szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nevadában és Arizonában továbbra is Biden, Pennsylvaniában és Észak-Karolinában a jelenlegi elnök vezet.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Rendkívül kiélezett a helyzet a legszorosabb államban, Georgiában, ahol Donald Trump mindössze 665 szavazattal vezet Joe Biden előtt.

Eddig 4,9 millió voksot adtak le és 99 százalékos a feldolgozottság. 

Nem kizárt, hogy a két jelölt közötti különbség ezer alatt lesz a végén.

A voksok összesítését némileg lassította, hogy amerikai idő szerint este 11-kor három megyében is elmentek aludni a szavazatszámlálók.

Ha Joe Biden megnyerné Pennsylvaniát, ő volna az elnök - ha viszont Trump nyer ott, akkor az lesz a győztes, aki Georgia, Arizona és Nevada közül kettőt elvisz.

Pennsylvaniában 95 százalékos feldolgozottságnál Trump vezet 24 484 szavazattal, Nevadában a voksok 89 százalékát összesítették, itt Bidennek 11 438-cal több szavazata van. Arizonában a voksok 90 százalékát számolták össze, Trump ott 46 667-tel van lemaradva. Észak-Karolinában 95 százalékot összesítettek már, itt a jelenlegi elnök vezet 76 737 szavazattal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG