szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két héttel a szerencsétlenség után jutottak a felszínre.

A lent rekedt 22 bányász közül tizenegyet sikerült felhozni a felszínre Kínában - írja a Reuters a kínai állami tévére hivatkozva. A bányászok 14 nappal ezelőtt egy tárnarobbanás miatt rekedtek a mélyben a Csihszia mellett található aranybányában, öt nappal ezelőtt sikerült velük kapcsolatot teremtenie a mentőalakulatoknak.

Az első kimentett bányász a tévéképek tanúsága szerint nagyon legyengült, alig volt tudatánál, de nem volt sérült. A később - a bánya más szakaszából kimentett - egyik bányászt sérülésekkel szállították kórházba. A mentésen több mint ötszáz ember dolgozik.

A 22 bányász közül egy bizonyosan életét vesztette a mélyben, tizeneggyel pedig nem sikerült felvenni a kapcsolatot. A mentés kezdetét sajtóinformációk szerint hátráltatta a bánya tulajdonosa is, aki a helyzet súlyosságát alábecsülve csak 30 órával a robbanás után jelzett a hatóságoknak.

Kínában legutóbb decemberben volt bányaszerencsétlenség, akkor többen szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Budapesten forgattak James Bond-utánzat akciófilmet A kaptár sztárjával

Budapesten forgattak James Bond-utánzat akciófilmet A kaptár sztárjával

Élvezze ki a tavaszi időt, mert közeledik egy újabb hidegfront

Élvezze ki a tavaszi időt, mert közeledik egy újabb hidegfront