Tetszett a cikk?

Úristen, valakik lehallgatták Orbán Viktort? Úristen, csak nem Simicska Lajost is? És tessék mondani, megkaphatnánk a felvételeket? Ránk tartozik ugyanis.

Budapesten is ügyködött az amerikai lehallgatóhálózat, úgyhogy most nyilván jön a következő forduló a nagy szuverenitási háborúban, emlékezetes csatája lesz a rezsiharcnak. A szörnyülködés tárgya az volna, hogy az amerikai nemzetbiztonság esetleg lehallgathatta Németh Lászlónét, amint ő a lehető legbecsületesebben jár el különböző ügyekben, trafikot intéz az arra érdemeseknek, vagy autópályát építtet az arra érdemesekkel. Vagy neadjisten lehallgathatták Lázár Jánost, ahogy a dohányzás visszaszorításáról elmélkedik Sánta Jánossal, és komolyan fontolóra veszik a cigaretta betiltását, mert annyira aggódnak a magyarok tüdejéért.

És valamit netalán félreérthettek, kihagyott az elektronika egy-egy pillanatra, és akkor a kontextusból kiragadva úgy is értelmezhetők ezek a beszélgetések, mintha nem lennének ezek a jó magyar emberek talpig becsületesek.

Abba bele sem merek gondolni, hogy ezek esetleg lehallgatták Simicska Lajost.

Túl szép lenne.

Ez a kormány ugyanis – lapunk sajnálatos hibájának apropóján – éppen azon igyekszik, hogy lehetetlenné tegye a mocskos kis ügyleteinek leleplezését: valótlan tartalmú video- vagy hangfelvétel közzétételéért ezután három év letöltendő járhat. Márpedig ha egy videón az látható, hogy Orbán Viktor éppen kirabolja a Mikulást, az bármilyen hitelesnek tűnik is, mégis van rá esély, hogy nem is ő az, hanem az egyik dublőre, vagy a Mikulás nem az eredeti lappföldi, esetleg az egészet megbeszélték előre, és ez egy oktatóvideó mikulásrabláshoz. És máris mehet a tényfeltáró a börtönbe; következésképpen nem fogja megkockáztatni a közlést, Magyarország népe pedig sohasem tudja meg, hogy miket művel a miniszterelnöke.

Ha ez a törvény létezett volna korábban, akkor például nem kerül ki a szekszárdi trafikmutyi-bizonyíték, mert hiszen ott sem tudhattuk biztosan, hogy az undorító szavakat valóban Horváth István polgármester mondja ki, és nem egy hasbeszélő. Bizony, a törvényalkotást nem a bajai kamuvideó motiválja, hanem azok a valós bizonyítékok, amelyek eddig előkerültek. És főleg azok, amelyek ma még a tárban szunnyadnak. Mert mocsok, lopás, bűnözés van itt elég, de jobb lenne, ha nem kéne vele elszámolni.

A szekszárdi ügynek, írjuk le még egyszer az ügyészség dicséretére, amúgy nem lett következménye. A nyilvánvaló, bizonyított hivatali visszaélést is meg lehetett úszni, sőt lehet azt baszkurálni, aki leleplezte. Ehhez nem új törvények kellenek, csak a régi pofátlanság. Új törvény azért kell, mert érzi a párt és benne Rogán Antal, hogy egyszer esetleg majd nem lesz elég a pofátlanság és az ügyészség, hanem ott állnak a szarzivatarban, és hebegve mutogatnak egymásra, mert akkor már azt kell kisorsolni, hogy kié is lesz az a letöltendő végül. Most ezt találták ki: legyen azé, aki bemártja őket.

Magyarországnak ezért kifejezetten érdeke, hogy ezeket a fiúkat lehallgassa egy náluk nagyobb hatalom. Egy olyan, amely a szemükbe köp, amikor a jogaikról kezdenek vekengeni. Olyan hatalom, amelynek eszközei úgy aránylanak az övékhez, mint az ő apparátusuk a magyar sajtóhoz. Hogy mindezt ők is törvénytelenül teszik, azt az amerikai sajtó kéri számon rajtuk. És hát teli torokból röhögik ki a kormányukat, ha annak nem tetszik, hogy teszik a dolgukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Mondtam a családnak, hogy ha én nem változok gyíkemberré, akkor itt mindenki be lesz oltva"

"Mondtam a családnak, hogy ha én nem változok gyíkemberré, akkor itt mindenki be lesz oltva"

Több mint hatmilliós támogatást kaphatnak a taxisok elektromos autóra

Több mint hatmilliós támogatást kaphatnak a taxisok elektromos autóra

Vasárnap délelőtt csapadékos idő lehet, de lesznek helyek, ahol majd kisüt a nap is

Vasárnap délelőtt csapadékos idő lehet, de lesznek helyek, ahol majd kisüt a nap is