szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kihallgatta az ügyészség Hadházy Ákos volt fideszes szekszárdi önkormányzati képviselőt, aki korábban a hvg.hu-nak elmondta, a tolnai megyeszékhelyen a kormánypárti képviselők döntöttek a trafikpályázatokról. (A forrásként szolgáló Teol.hu tudósításában a rendőrség a kihallgató, de a képviselő jelezte, hogy az ügyészségről van szó.)

©

"Egyelőre nincs információm arról, hogy gyanúsított lennék" – mondta a Tolna megyei online lapnak, a Teol.hu-nak Hadházy Ákos szekszárdi független, korábban fideszes önkormányzati képviselő. Mint mondta, úgy tudja, hogy személyi adatokkal való visszaélés gyanújával nyomoznak, ami szerinte azt jelenti, hogy a rendőrség arra kíváncsi, hogyan jutott a trafikokra pályázók listája Horváth István szekszárdi polgármesterhez.

Mint ismert, Hadházy a hvg.hu-nak adott interjúban nyíltan vállalta: a tolnai megyeszékhelyen Horváth István polgármester és országgyűlési képviselő a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy politikai szempontból véleményezzék az indulókat.

Hadházy két hete kilépett a Fideszből, mert úgy érezte, nem érte el célját, és nem indultak el a párton belüli viták. A Teol.hu-nak megismételte, azért állt a nyilvánosság elé, mert úgy gondolta, büntetlenül mindent nem lehet megtenni ebben az országban, de most úgy látja, tévedett, és mégis mindent meg lehet tenni.

Politikai terveiről Hadházy azt mondta, egyelőre úgy néz ki, még másfél évig folytatja a helyi politikában, amit független képviselőként kíván végigcsinálni, de nagyon szimpatikus neki Ángyán József és Schiffer András is. "Ha egyszer lesz olyan erő, melynek nem az lesz a fő mondanivalója, hogy bezzeg a másik rosszabb lenne, mint mi – akkor talán érdemes csatlakozni" – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is

Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is