szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Párizs és Berlin is csatlakozott azokhoz az európai fővárosokhoz, amelyek az európai gazdaság járvány utáni felépülést zöld keretek között szeretnék megvalósítani.

Félő, hogy a koronavírus-járvány következtében leálló gazdaság az újraindítás után még nagyobb károsanyag-kibocsátással hozza majd be a kiesést.

„A Zöld megállapodásnak kell a középpontban lennie a koronavírus-járvány után a gazdaság újraindításában. Ez biztosítja a megfelelő döntéseket a gazdasági válságra, miközben Európa gazdaságát fenntarthatóvá és klímasemlegessé teszi” – tették közzé az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei a Climate Home News-on.

A nyilatkozatot április 9-én tették közzé és eddig 10 EU-tagország környezetvédelmi minisztere írta alá, így Ausztria, Dánia, Finnország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország, 10-én pedig Elisabeth Borne, a francia környezetvédelmi miniszter is csatlakozott az aláírókhoz, őt pedig hamarosan Svenja Schulze követi Németország képviseletében. A 13.-ik aláíró Görögország lesz.  

A koronavírus-válság enyhítésére szolgáló uniós mentőcsomagot már elfogadták, a korábbi, március 26-i csúcstalálkozón pedig az EU-s vezetők a zöld és digitális átállást magába foglaló megoldás kidolgozását sürgették. Szintén a gazdaság zöld felépítésének a fontosságára hívta fel a figyelmet Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke.

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

360 forint felett az euró

360 forint felett az euró