szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A NASA kutatói sejtették, hogy visszaesést látnak majd, de ekkorára nem számítottak.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a járvány alatt csökkent a kibocsátásunk, de a NASA új vizsgálata most pontosabb adatokat ad – írja a Futurism.

Ezek alapján az intézkedések februári kezdete óta a globális nitrogén-dioxid-kibocsátás húsz százalékkal esett vissza.

Cristoph Keller, a projekt vezetője szerint az elmúlt évtizedekben több ország is komoly eredményeket ért el a nitrogén-dioxid-koncentráció visszaszorításában.

A korlátozások előtti és utáni szennyezés összehasonlítása nem egyszerű az ingadozások miatt, ezért NASA egy olyan modellt hozott létre, amely meg tudja határozni, milyenek lettek volna az idei számok koronavírus nélkül. A szakértők 46 ország mintegy 5700 állomásától kaptak adatokat a vizsgálathoz.

Így jutottak arra, hogy a legtöbb város esetében 20-50 százalékos visszaesés történt, Milánóban viszont 60 százalékos a csökkenés. Keller ezzel kapcsolatban elmondta, bár ők is számítottak rá, lesz csökkenés, ekkorára nem is gondoltak.

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban