Ezektől merül le gyorsan a mobilja

2012. május 12., szombat, 08:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A legújabb kutatási eredmények szerint a korábban már hírbe hozott, rosszul megírt alkalmazások mellett sok népszerű weboldal, köztük a Wikipedia megnyitása is gyorsan meríti a mobiltelefont.

A Stanford Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy az okostelefon-használók által gyakran látogatott weboldalak közül melyik mennyire terheli le a készüléket, azaz mennyire járul hozzá a telefon gyorsabb lemerüléséhez.

A szakértők arra jutottak, hogy a felhasználók közt gyorsabban terjed a mobiltelefonos böngészés, mint amennyire a fejlesztők odafigyelnek arra, hogy a telefonra optimalizált oldalakkal szolgálják ki őket. Ezt bizonyítja, hogy több népszerű oldal elvileg mobilra szabott verziója sincs megfelelő odafigyeléssel fejlesztve.

A kutatás során a 3G-s netkapcsolathoz, valamint az oldal böngészőbe betöltéséhez használt energiát vették számításba. A legrosszabbul teljesítő mobilos oldal a Wikipedia volt, de szintén nem szerepelt jól az IMDB filmes szájt és az HBO Go sem. Az átlagosan teljesítők közt van a Facebook és a Weather.com, míg a legjobban a Gmail, a YouTube és a microsoftos live.com.
Az a nem túl meglepő tény is kiderült, hogy a mobilos felülettel egyáltalán nem rendelkező oldalak fogyasztják el a legtöbb energiát: a vizsgáltak közül ilyen volt például a teljes mezőny első helyén végző, nagyméretű multimédiás elemekkel operáló Apple-oldal, illetve a Tumblr mikroblog-szolgáltató főoldala.

Aki kíváncsi a részletes módszertanra és eredményekre, az pdf formájában letöltheti az angol nyelvű tanulmányt.


Ezektől merül le gyorsan a mobilja
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X