szerző:
hvg.hu

Fénysebességgel terjed a neten az a pár kép, amin egy lajhár épp az autópálya egyik szalagkorlátjába kapaszkodva várja megmentőit.

Nem mindennapi mentésben vettek részt a napokban az ecuadori autópálya-rendőrség munkatársai. Az egyik járőr menet közben vette észre, hogy egy állat a két sávot elválasztó szalagkorlátnál gubbaszt, és nem tud, vagy legalábbis nem mer onnan elmozdulni. Hogy az állat nehogy megijedjen, és az úttestre rohanva balesetet okozzon, a járőr jobbnak látta, ha megáll és segít neki. Akkor derült ki, nem egy rohangálós állatról van szó.

©
©
©
©

A rendőrség tájékoztatása szerint ugyanis egy lajhár kapaszkodott az egyik korlátba, a járőr szerint pedig igencsak meg volt illetődve. Az állatot orvoshoz vitték, ahol kiderült, az ijedtségen túl kutya baja, így vissza is engedhetik a természetbe. Azt viszont senki sem tudja, hogyan került a lajhár került az út közepére.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!