szerző:
hvg.hu

A Mercedes vadonatúj luxuslimuzinjának csak a tengelytávja 4,4 méter, ami jócskán meghaladja a negyedik generációs Golf teljes hosszát.

A Mercedes-Benznél már tavaly márciusban bemutatták az S-osztály ultra hosszú változatát, a Pullman limuzint, mégsem lehetett sokat hallani felőle az utóbbi időben. Ez valószínűleg azért alakult így, mert a németek az utolsó simításokat végezték az eddigi legfényűzőbb modelljükön, amely a 4,4 méteres tengelytávjával és a 6,5 méteres teljes hosszával egyben az eddigi legnagyobb is.

Hogy pontosan mekkora, azt a sajtófotók nem is tudják igazán visszaadni, ezért kifejezetten érdekes az alábbi videó, amiben egy gyári tesztautó látható utcai körülmények között.

A 6.0 literes, biturbó V12-es motorral szerelt bálna gigantikus méretei az után válnak nyilvánvalóvá, amikor egy negyedik generációs Volkswagen Golf is begurul mellé a piros lámpánál. A wolfsburgiak kompaktja a maga nemében egyáltalán nem számít kicsinek a 4,1 méteres teljes hosszával, de az S600 Pullman mellett egyszerűen eltörpül, hiszen utóbbinak még a tengelytávja is nagyobb ennél.

No, meg persze az ára, iparági források ugyanis félmillió eurós indulóárat tippelnek mellé, amely az egyéni igények figyelembe vételével könnyedén megugorhat pár százezer euróval, a páncélozott csúcskivitel pedig már az egymilliós álomhatárt közelíti.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!