szerző:
hvg.hu

Péntektől a Vaterán lehet licitálni a BKV kiszuperált villamosaira. Első körben 5 darabon ad túl a fővárosi közlekedési vállalat.

Meglepő módját választotta a BKV Zrt., hogy túladjon a régi budapesti Ganz csuklós villamosain. A fővárosi közlekedési vállalat a Vaterára teszi fel az elhasznált járműveket, a hírek szerint pedig péntektől, azaz május 18-án 12 órától lehet majd rájuk licitálni.

A csuklós villamosok egyenként 1 480 000 forint kikiáltási árról indulnak, licitálni pedig 5000 forintos lépcsővel lehet. Az aukciókon való részvétel vaterás regisztrációhoz kötött, emellett a BKV oldalán is szükséges jelentkezni az aukcióra legkésőbb május 26-ig. A BKV Zrt. telephelyein az árverés kezdete előtt és a licit ideje alatt is bárki megtekintheti az eladásra szánt villamosokat.

©
©
©
©
©

De mihez lehet kezdeni egy kiszuperált villamossal? Az ötletek tárháza valóban végtelen. Láttunk már villamost, amelyből egyedi hangulatú kávézót alakított ki tulajdonosa. A vendégek a villamos eredeti ülésein ülve fogyaszthatják el kávéjukat, de az ország több pontján is találkozhatunk villamosba oltott sörözővel vagy büfével is.

A londoni nyári olimpia ideje alatt menetrendszerű szurkolói villamosok járták Budapest utcáit, amelyeken a kihelyezett televíziókon folyamatosan sportközvetítéseket kísérhettek figyelemmel az utasok. Egy budapesti, 3. kerületi játszótéren például egy régi Ganz villamost állítottak fel a játékok mellé.

A hatályos rendelkezés szerint a főváros kezelésében lévő 28 cég esetében a leselejtezett, 500 ezer forint értéket meghaladó ingóságok értékesítése csak nyilvános árverés útján történhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.