szerző:
hvg.hu

A modern autók egyre többet tudnak, de ugyanúgy hajlamosak lerobbanni, mint régebbi társaik.

A német autóklub, az ADAC munkatársait naponta átlagosan 10 ezer alkalommal hívják ki műszaki problémával rendelkező járművekhez, vagyis elmondható, hogy minden nyolcadik másodpercben útra kel egy "sárga angyal". De vajon melyek a leggyakrabban felmerülő problémák? Lássuk, hogy az elmúlt esztendőben milyen jellegű lerobbanásokba futottak bele leggyakrabban az ADAC szakemberei!

Az esetek 39 százalékában valamilyen az akkumulátorral kapcsolatos probléma tette mozgásképtelenné az út szélén maradt autókat – a legfrissebb jelentés szerint messze ez a leggyakoribb ok, ami miatt egy jármű mozgásképtelenné válik. A második helyen a karosszéria, kormányzás, fék és futómű jellegű problémák végeztek, melyekkel az esetek 13,5 százalékában találkoznak a szakemberek.

Ezután a motorvezérlés (13 százalék), a generátor-világítás-kábelezés (10,8 százalék), a motor (7,7 százalék), a kerekek (6,2 százalék), az üzemanyagrendszer (5 százalék), a hűtés-fűtés-klíma (3,2 százalék), valamint a kipufogó-részecskeszűrő-katalizátor (1,3 százalék) következik a sorban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.