Már 40 éves korig igényelhető a diákhitel

Már 40 éves korig igényelhető a diákhitel

Február 1-jével már 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket 11 tanulmányi félévre. A törlesztőrészleteket adott hónap 5. napja helyett, adott hónap 12. napjáig kell teljesíteni, valamint a célzott kamattámogatás jogosultsági köre is kibővült.

hvg.hu

Állami szülői értekezleteket tartanak Szily Nórával

Állami szülői értekezleteket tartanak Szily Nórával

Országos tájékoztató fórumot indít a felsőoktatásba jelentkező végzősök szülei részére az állami Diákhitel Központ.

hvg.hu

Munkára fogja egy gimnázium tanulóit a Diákhitel Központ

Egymillió forint értékű beruházást valósított meg a Diákhitel Központ a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban. A társaság az udvaron létrehozott közösségi kerttel a felelősségvállalás gondolatát kívánja erősíteni a fiatalokban - írta hétfőn közleményben a Diákhitel Központ.

hvg.hu

Itt egy kalkulátor a továbbtanulás költségeinek tervezéséhez

A továbbtanulással járó várható kiadásokat és bevételeket segít kiszámítani az az új kalkulátor, amely a Diákhitel Központ honlapján érhető el.

MTI

Még két napig igényelhető az idei Diákhitel

Még két napig, május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a következő tanévben, ősszel juthat pénzhez - közölte a Diákhitel Központ kedden.

MTI

Kommunikációs tendert írt ki a Diákhitel Központ

150 millió forint értékű közbeszerzést írt ki a Diákhitel Központ médiaszolgáltatásokra.

MTI

Felcsigázta a diákokat az új diákhitel

Jóval nagyobb volt az érdeklődés a diákhitel iránt, mint a korábbi években - mondta a Diákhitel Központ Zrt. kommunikációs igazgatója az InfoRádióban. Imre Zita hozzátette: ennek új diákhitel két konstrukciója lehet az oka.

hvg.hu

Aki régi diákhitelt igényelt, nem térhet át az újra

Aki régi diákhitelt igényelt, nem térhet át az újra

Nem lesz átjárható a diákhitel 1 és 2, azaz akik most az 1-es konstrukciót igényelték, azok nem vehetik fel az újat. Az újfajta hitelt egyébként csak azok igényelhetik, akik jövőre kezdik felsőfokú tanulmányaikat - közölte az InfoRádióban a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

hvg.hu

Február 15-ig kell igényelni a diákhitelt

Február 15-ig igényelhetik a diákhitelt azok a hallgatók, akik már márciusban szeretnének a kölcsönhöz hozzájutni.

MTI

Lejárat előtt vásárolja vissza kötvényeit a Diákhitel Központ

Lejárat előtt vásárolja vissza kötvényeit a Diákhitel Központ

Lejárat előtt visszavásárolja a Diákhitel Központ 21 milliárd forint névértéken forgalomba hozott kötvényei kinlevő állományának legfeljebb 50 százalékát.

MTI

Így szabná át a kormány a diákhitel rendszerét

Így szabná át a kormány a diákhitel rendszerét

Akár 600 ezer forint diákhitelt is igényelhetnének félévente az egyetemisták és főiskolások 2012-től, ennek jelentős részét azonban kizárólag a költségtérítés és az önköltség kifizetésére fordíthatnák - áll az eduline birtokába jutott, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által készített tervezetben.

Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a diákhitelről és a törlesztésről

Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a diákhitelről és a törlesztésről

Már csak négy napig lehet diákhitelt igényelni a 2011/2012-es tanév első szemeszterére. Utánajártunk, mikor érkezik meg a hallgatók bankszámlájára az első részlet, mekkora összeget kérhetnek félévente, és mikor kell elkezdeniük a törlesztést.

Már csak négy napig lehet a diákhitelt igényelni

Már csak négy napig lehet a diákhitelt igényelni

Már csak négy napjuk maradt azoknak a hallgatóknak, akik még nem kértek diákhitelt, de már az első, októberi utaláskor szeretnének hallgatói hitelhez jutni – közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel. Az ősszel az első folyósítási nap október 14. lesz.

MTI

Holnaptól csökken a diákhitel kamata

Holnaptól csökken a diákhitel kamata

A diákhitel kamatának mértéke fél százalékponttal csökken július 1-én, így minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8 százalékra mérséklődik; a hitelkonstrukcióban felvehető összegek továbbra is változatlanok.

MTI

Minden eddiginél alacsonyabb lesz a diákhitel kamata

A törlesztő ügyfelek fizetési fegyelme is hozzájárult ahhoz, hogy a Diákhitel Központ 10 éves fennállásának legalacsonyabb kamatát tudta meghatározni július elseje és december 31. között.

MTI

Tőzsdére visz 35 milliárdnyi kötvényt a Diákhitel Központ

A Diákhitel Központ Nyrt. 35 milliárd forint értékben minimum egy, maximum 10 év futamidejű, fix vagy változó kamatozású forint kötvényt bocsát ki több sorozatban, azon belül több részletben - közölte a Diákhitel Központ a BÉT honlapján csütörtökön.

MTI

Két nap van még a diákhitel igénylésére

Ahhoz, hogy a felsőoktatásban tanulók már márciusban hozzájussanak a diákhitelükhöz, február 15-ig le kell adni igényléseiket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban.

Mi van, ha nem fizeti a diákhitelt?

A Diákhitel Központ Zrt. a követelést visszavonhatatlanul átadja az adóhatóságnak - írja a csütörtöki Magyar Hírlap.

MTI

Több milliárdos hitelfelvételre készül a Diákhitel Központ

A legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint a Diákhitel Központ Zrt. nyílt közbeszerzési eljárással kíván felvenni egy 4,7 milliárd forintos és egy 2,8 milliárd forintos készenléti hitelt, állami készfizető kezességvállalással.

MTI

Új vezérigazgató a Diákhitel Központ élén

A vezérigazgatóvá frissen kinevezett Bugár Csaba kapta meg a Diákhitel Központ igazgatóságának jogkörét, és a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank (MFB) változtatott a felügyelőbizottság összetételén - olvasható a tőzsde honlapján hétfőn megjelent közleményben.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X